Friday, October 26, 2007

Könnyed Népies Vicc


Egészen elképesztő, hogy a mai Magyarországon a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz egyik tagja, Tarlós István nyilvánosan a következő népies viccet ismertette az egybegyült hallgatósággal:

Tarlós István, 2007. október 23.-a, Fidesz: "Közszájon forgott a forradalom vicce: Kohnt beszervezik. Mondják neki, hogy menjen, beszélgessen az emberekkel, és aki szidja Kádárt, azt jelentse fel. Kohn elmegy Grünhöz, és bemutatkozik. Kohn Izidor vagyok. Mondja, Grün, mi a maga véleménye Kádárról? Grün megijed, ijedtében azt feleli, az ami magának. No, akkor letartóztatom."


A teljes beszéd, a fenti viccel a Fidesz honlapján elérhető (szó szerinti irat).

Képzeljük csak el, hogy Amerikában bármilyen politikus hasonló viccel próbálkozna például a sokat szenvedett afro-amerikai kisebbséggel szemben! Képzeljük el, hogy egy amerikai politikus nyilvánosan "nigger" viccet mesél például a Függetlenség Napján!

Nem megy? Valóban nehéz ma már ezt, 2007-ben elképzelni, kivéve Magyarországon, ahol a népi és intézményesített fasizmus, antiszemitizmus természetes velejárója a mindennapoknak, a társadalmi értékeknek, köszönhetően Tarlós István és a hozzá hasonló jóltáplált népies vezetőknek, akik a legfelső pozíciókból is mindenféle következmény nélkül szíthatják a gyűlöletet.

Ha valakit érdekel, hogyan süllyedt Magyarország a rendszerváltás utáni 18 évben a jelenlegi gyalázatos erkölcsi, morális szintre, olvasson utána itt.

Olvasóinktól ezúton mi kérünk elnézést a kissé egyhangú, antiszemitákról szóló zsidózós idézetek túlságosan is monoton szerepeltetéséhez, de ez az, amit a napokban kitermel magából a magyar politikai közélet; ez a napi bullshit.

1 comment:

PAStheLoD said...

Ha Kováccsal és mondjuk Kissel mondják el a viccet, akkor abba vajon hogyan kötnek bele? :0