Tuesday, October 23, 2007

Sólyom: "Az igazság pillanata volt 1956"



Sólyom Lászlónak, ennek a kissé félszeg, de jól körülhatárolható módon kizárólag egy irányba csőlátó el-elfogult köztársasági elnökünknek zseniális gondolatvirágait ismerhette meg a minap a tudásra szomjúzó, javarészt még fejletlen személyiséggel rendelkező, leendő értelmiségi, műegyetemista fiatalság.

"Az igazság pillanata volt 1956, a visszanyert emberi méltóság nagy példája
- mondta Sólyom László köztársasági elnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az 1956. október 22-i műegyetemi forradalmi diákgyűlés 51. évfordulóján."

Sólyom úr bizonyára azokra a tarkonlőtt, kivégzett, meggyilkolt emberekre is gondolt kijelentése közben, akik politikai hovatartozásuktól függetlenül estek el egy bukó forradalomban. Valóban az igazság pillanata, a visszanyert emberi méltóság nagy példája egy máig nehezen behatárolható, csúnyán elbukott anarchista öldöklésbe torkolló zendülés? Ez esetben Sólyom László úr úgy tűnik a Szovjet hadsereg katonáival szimpatizál! Az elesettek életbenmaradt hozzátartozói nyilván ma is tapsikolnak örümökben hogy ilyen nagy és kegyes volt az igazság pillanata, a visszanyert emberi méltóság nagy példája, ha tehetik, köszönjék meg Sólyom László úrnak hogy egymaga ilyen egyszerűen és érthetően helyretette a dolgokat! A fontos az, Laci bácsi, hogy komoly arccal tessék mondani!

8 comments:

Matyko said...

Solyom szar arc, hiaba vedegylet, hiaba civil lofasz... sajnos szar arc.

w said...

Ilyen hangnemben bármilyen más forradalomról, szabadságharcról is lehet írni, akár az USA függetlenségi háborúról, akár Izrael megalakításáról is, és az azóta ott folyó dolgokról. Mindenki magának választja, hogy hol egyszerűsíti le a dolgokat.

Szerintem jó arc, csak mindenkivel szembemegy, és kicsit sem PC, és ez sokaknak nem tetszik. Fuck PCism. :)

Anonymous said...

Napi BullShit,

áttételesen válaszoltam a blogomban külön poszttal a kommentedre. Közvetlen válaszként meg azt gondolom, hogy Te közös buborékban vagy Havas Zsófiával és Horn Gyulával.

http://egyiketsem.blog.hu/2007/12/04/a_vilag_bonyolultsaga_es_az_egyszerusite

Üdvözlettel, Egyiketsem

Anonymous said...

Kiváncsian várom mit reagál ez a hitvány gerinctelen szar alak a kisebbségi ombudsman megkeresésére...
http://www.hirszerzo.hu/cikk.mit_szol_solyom_a_magyar_gardahoz.51605.html

Ha van gerince, nyilvánosan elhatárolódik, és nem tutyimutyi töketlenkedik mint eddig...

w said...

Mindenesetre a felettes énnel igaza volt, kedves Névtelen.

Egyébként miért kéne elhatárolódnia?, miért az a default állapot, hogy ha nem, akkor egyetért vele? Én sem határolódom el tőlük, egyszerűen nem izgat.

Anonymous said...

Két ok miatt: Egyrészt, "hallgatás, beleegyezés" - másrészt, aki ezektől az újnáci, fasiszta barmoktól nem határolódik el nyilvánosan, közszereplő létére, az az ország SZÉGYENE. És ez minden más politikusra, médiagecire, stb. igaz... Sőt, még rád is, öcsike, csak a te véleményed tényleg senkit nem izgat, legfeljebb az idióta kis barátaid vesznek komolyan amíg le tudnak húzni.

w said...

Húha, megnyilvánult a haladó értelmiségi. Jöjjön mindenki a fényre! :)

Anonymous said...

Volna egy problémám:

http://index.hu/politika/belfold/solyom071211/

Gyurcsány Ferenc miért csak a szóvivője által ítélte el? Nem elég nagy súlyú az eset ahhoz, hogy saját maga nyilatkozzon? Cigányellenes felhangot érzek ebben.

(Nyilván egyébként nem, csak parodizálok. Ugyanis a brancsban ez szabad, de aki nem a mi kutyánk kölyke az határolódjon ezerrel mindentől, amitől mi akarjuk.)

De egyébként a nagyarcnak (gy.k. anonymus) amúgy is van sapka, nincs sapka esete. Elhiszed, hogy Sólyom meg főleg szarik rád? :)